Факултетът по обществено здраве към МУ- София отпразнува 20 – годишния си юбилей

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На 9 октомври се навършиха 20 години от създаването на Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София. По този повод беше организирана кръгла маса на тема „Европейската здравна политика и развитие на общественото здраве в България”.  

Сред официалните гости присъстваха кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, ректорът на МУ – София  – акад. Ваньо Митев, г-жа Милка Василева – председател на Българската асоциацията на професионалистите по здравни грижи, д-р Андрей Кехайов – председател на Югоизточния европейски медицински форум и много други.

„Безспорно е, че вече две десетилетия факултетът създава, развива и утвърждава кадри и специалисти от ключово значение за здравеопазването в България.”, сподели г-жа  Йорданка Фандъкова.

По случай юбилея бяха изпратени и множество поздравителни адреси, сред които от д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната комисия по здравеопазване и от д-р Петър Москов – министър на здравеопазването.

По време на събитието бяха обсъдени бъдещите перспективи за подобряване и оптимизиране на българската здравна система.

„Нека се опитаме да преместим акцентите от строга централизация на дейностите и услугите към управляема децентрализация с участието на неправителствения сектор и съсловните организации, от държавна регулация на пазара към конкурентна дерегулация и стимулиране на иновациите”, предложи проф. Цекомир Воденичаров, декан на ФОЗ.

Празникът завърши с официална вечеря, на която бяха поканени всички гости.

foz4

foz3

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email