Депутати и шефове на браншови организации раздадоха Медицинските Оскари

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Да се даде гласност на саможертвата на медиците, като се отличат най-заслужилите професионалисти в нашата високо хуманна професия – с тези думи от поздравителния адрес на министъра на здравеопазването Петър Москов бе открита церемонията за Националните медицински награди 2015.

Заместник-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване – кардиологът д-р Красимира Ковачка, връчи голямата награда за цялостен принос на доайена в кардиологията проф. д-р Младен Григоров.

Наградите бяха връчени от д-р Валентин Павлов, член на комисията по здравеопазване, Виктор Паскалев, зам.-председател на Национална пациентска организация, зам.-председателя на Българския фармацевтичен съюз г-н Тодор Найденов и медийните партньори на събитието.

Партньори на церемонията бяха Националната пациентска организация, Българският фармацевтичен съюз, фондация „Академия Здравословно“ и др.

Призьорите си тръгнаха освен със статуетки и почетни грамоти, и с подаръци от козметичния гигант РЕФАН и от парфюмерийната верига Ди Енд Пи.

Ето и останалите наградени:

Болница на годината 2015 – Александровска болница

Най-голямото лечебно заведение и първата университетска и многопрофилна болница в България със 135-годишна история.

Лекар на годината 2015 – Доц. д-р Васил Каракостов

Началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София. „АОSPIN – Europе” – оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. – „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност – до 2016 г.

Професионализъм в медицината 2015 – Д-р Славомир Кондов

През 2009 г. внедрява в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система.

Клинично сътрудничество и работа в екип 2015 – “МБАЛ – Самоков” ЕООД, гр. Самоков е основана през месец декември 1879 г. Основните насоки за развитие са в направление на образна диагностика, травматология, болести на обмяната, функционална диагностика в кардиологията, обема на оперативната активност и операции с по-голяма сложност и интензивните и реанимационни грижи за пациентите.

Болничен мениджър 2015 – Д-р Явор Дренски

Изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София” и председател на УС на Национално сдружение на частните болници.

Развива редица програми за корпоративна социална отговорност и партньорства за обмен на опит в международен план.

Медицински иновации и инвестиции 2015, Раздел Онкология

Д-р Валентин Ангелов, изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София. През декември 2015 година приключва европейски проект по разширяване на лъчетерапевтичния комплекс в Клиниката по лъчелечение – събитие, което е от голямо значение за лечението на онкоболните в България и в частност за СБАЛ по онкология.

Медицински иновации и инвестиции 2015, Раздел Стоматология

ЕО Дент – Комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище. Иновативно лечение с лазер, имплантология, естетика, 3D диагностика, лечение под накроза, детска денталнамедицина.

Професионално признание 2015, Раздел Гинекология –

Д-р Антони Ненов е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България.

Професионално признание 2015, Раздел Дентална медицина

Д-р Жорж Жоржес – Денталната верига на д-р Жоржес е с 20-годишен опит у нас. С десетки сертификати за иновации в денталната медицина, повишаване на качеството на лечението, компетентност и признание от пациентите.

Международно признание 2015 – “Медика – Албена”

Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен център в България, eдинствен на територията на курорт “Албена” и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история.

Здравно-образователна дейност 2015 – Проф. д-р Христо Деянов

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email