Доц. д-р Десислава Статева е сред жертвите при катастрофата в тунел „Витиня”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Сред загиналите в невижданата верижна катастрофа в тунела на Витиня тази седмица е доц. Десислава Статева /38г./ – един от авторитетните офталмолози в Плевен, преподавател в Медицинския университет в града.

Десислава Статева завършва МУ-Плевен през 2001г., на 36 години става най-младият доцент по очни болести в България. През 2010 година бе избрана за Лекар на годината в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” – Плевен.

Има множество специализации в страната и чужбина в сферата на хирургия на преден очен сегмент и детска офталмология. Член е на Съюза на очните лекари в България, Българско дружество по офталмология, Американската академия по офталмология (AAO), Европейската асоциация на катаракталните и рефрактивни хирурзи (ESCRS), участник в много научни прояви в страната и чужбина, притежател на множество сертификати

Три поредни години тя получаваше покана и бе един от изпитващите лекари на Европейския борд по офталмология в Париж.

Ръководството и служителите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД , както и лично изпълнителният директор доц. Цветан Луканов изпратиха съболезнователен адрес със своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на доц. Статева.

„Изразяваме почит и преклонение за добротата, любовта й към хората и  пред професионализма й на офталмолог, който всеки ден доказваше. Една смърт, която винаги идва неканена, но в случаи като този тя направо ни връхлетя и ограби, като отне от нас колега, близък и приятел, един живот пълен с идеи, дал толкова много на Клиниката по очни болести. Отиде си един усмихнат и позитивен Човек, прекрасна и лъчезарна Жена!“, се казва в съболезнователния адрес.

Екипът на Medical News изразява съболезнованията си към близките на доц. Статева за трагичната загуба. Поклон пред светлата й памет!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email