Бащата на роботизираната хирургия стана “Доктор хонорис кауза” на МУ-Плевен

С почетното звание “Доктор хонорис кауза” на МУ-Плевен беше удостоен проф. Робърт Холоуей, ръководител на Клиниката по онкогинекология във Флорида Хоспитал, САЩ и съосновател на Световния институт по роботика.

Званието се присъжда с решение на Академичния съвет на МУ-Плевен за изключителната му подкрепа и принос към развитието на телемедицината и роботизираната хирургия в Плевен.

Награждаването се проведе в аудитория “Амброаз Паре” по време на 13-тата Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Почетните знаци за най-високото академично отличие бяха връчени от ректора на МУ-Плевен – проф. Славчо Томов.

На събитието присъстваха родителите на американския професор, а също така и чл. кор. Григор Горчев, проф. Иван Черноземски и проф. Кеничиро Хасуми от Япония. Последният също така е “Доктор хонорис кауза” на МУ-Плевен и е основател на Международна изследователска фондация “Хасуми”.

Проф.  Холоуей благодари за признанието и изнесе лекция на тема “Клиничното значение на топографирането на сентинелните лимфни възли в пелвиса и инфрареналната аортна лимфаденектомия при рак на ендометриума”.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email