“Александровска” няма да назначава нови служители до края на годината, с изключение на млади лекари

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

С официална заповед, адресирана до всички клиники на УМБАЛ “Александровска”, директорът на най-голямото лечебно заведение в София доц. Костадин Ангелов, уведомява, че от 1 ноември до края на тази година се спират новите назначения на служители в болницата. Заповедта не важи за младите лекари.

Точният текст на документа гласи:

“Уведомявам ви, че с решение на ръководството на болницата считано от 1.10.2015г се преустановяват всякакви назначения на нови служители и работници в УМБАЛ “Александровска” ЕАД до 31.12. 2015г. Изключение ще се прави само и единствено за млади лекари.”

В заповедта се съобщава още, че служителите на лечебното заведение трябва да използват полагащия им се платен годишен отпуск до края на календарната 2015 година. Отлагания няма да бъдат разрешени, освен в случай на ползване на друг вид продължителен отпуск. 

На всички работници, които не използват полагащия им се платен отпуск, той ще им бъде предоставен без тяхно съгласие според чл.37б т.3 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските и чл.173, ал.4 от Кодекса на труда.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email