Д-р Иван Вуцов работи в лечебно заведение в Бургас

Д-р Иван Вуцов, които е подсъдим в Районния съд в София за невалидната си диплома по кардиология, работи в бургаската многопрофилна болница “Бургасмед”, предаде БНР.

Служителка в лечебното заведение, която отговаря на телефона за връзки, потвърди, че доктор Иван Вуцов работи от около месец в болницата в отделението по кардиология със сектор “инвазивна кардиология”.

На 18 септември проф. Пламен Кенаров – главен секретар на МЗ, се закани, че министерството ще поиска от БЛС да отнеме правата на доктор Вуцов.

Д-р Петър Загорчев – председател на Централната етична комисия съобщи, че не е получавал писмо с подобно искане от здравното министерство.

От страна на Регионалната здравна инспекция има отказ да се приложи закона и да се премахне доктор Вуцов от регистрите. Той продължава частната си практика като кардиолог. Районната колегия на Лекарския съюз в Стара Загора също отказва да даде мнение по случая.

Източник: в.”Стандарт

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email