Д-р Иван Вуцов не работи като кардиолог, а като интернист в МБАЛ “Бургасмед”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

По-рано днес, позовавайки се на публикации във в. “Стандарт” и БНР, Ви информирахме, че д-р Иван Вуцов, които е подсъдим в Районния съд в София за невалидната си диплома по кардиология, работи в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед“.

След проведена комуникация с болницата в Бургас, от лечебното заведение изпратиха официално становище до Medical News, че горепосоченото не отговаря на истината.

Д-р  Вуцов е назначен на трудов договор и работи като специалист по вътрешни болести в спешното приемно отделение на МБАЛ “Бургасмед”, както и в медицински център „Бургасмед“, а не като кардиолог.
„Д-р Вуцов е назначен въз основа на признатата си специализация по вътрешни болести, а не по кардиология, на 1 октомври тази година. Доколко съм информиран се води производство във връзка с оспорването на специалността му по кардиология, но все още няма присъда по делото, нито отнети лекарски права.”, коментира за Medical News д-р Динчо Генев, управител на МБАЛ “Бургасмед”.
Ако правата на д-р Вуцов на лекар бъдат отнети ние ще го освободим, тъй като той няма да бъде правоспособен. Дотогава нямаме основание да оспорваме правата му на медик и специалист по вътрешни болести. Още веднъж уточнявам, че той работи на територията на лечебното заведение, но като специалист с официално призната специализация по вътрешни болести, която нямам информация да е оспорвана от компетентните органи”, допълни д-р Генев.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email