“Александровска” става първата у нас болница с детска градина

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Александровска болница става първата у нас, която ще има детска градина на своя територия за служителите си. Изграждането ѝ бе обещано от премиера Бойко Борисов, който откри реконструираната детска клиника със здравния министър д-р Петър Москов.

Спокойно може да заложим за догодина тук да се направи детска градина за улеснение на специализантите – дай боже да е голяма”, каза Борисов.

“Със сигурност ще я напълним. Ангажиментът за назначаване на специализанти на трудов договор е поет и се изпълнява”, отговори доц. Костадин Ангелов, директор на Александровска болница. Там работят 220 специализанти.

Детската клиника на болницата е най-старата у нас. С над 2,2 млн. лв. целево финансиране са изградени нови подови настилки, покрив, инсталации, система за медицински газове и други.

Около 2000 деца са били хоспитализирани в клиниката за година, а 10 хил. са минали през спешния кабинет. Тя разполага с 47 легла за интензивни грижи, кърмаческо отделение и 2 направления за остри и хронични дихателни заболявания за деца от 2 до 18 г. По инициативата “Приказка без край” са изрисувани стените и аниматори забавляват децата.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email